Жълт код за валежи и гръмотевични бури е в сила днес за четири области в страната. Това са Видин, Монтана, Враца и София-област. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, придружени с гръмотевични бури, съобщават от НИМХ.

В останалата част от страната се очаква предимно слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 31 и 36 градуса по Целзий. 

Над планините преди обяд се очаква слънчево време, но в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25 градуса, а на 2000 метра - около 17 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево с умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27-29 градуса. Температурата на морската вода в 26-27 градуса.

През следващите два дни се очаква понижение на температурите. В понеделник в Западна България те ще паднат до 23-25 градуса по Целзий, а във вторник ще се понижат и в югоизточната половина на страната. На отделни места ще има превалявания от дъжд.