Всяка вечер в двора на сградите, където допреди две години се намираха лаборатории на Регионалната здравна инспекция, се събират младежи, трошат врати и прозорци, вадят дограми, изнасят навън мебели от обзавеждането, чупят, вилнеят до късно. С това оплакване се обади в редакцията възрастен русенец, който живее в съседство с рушащите се сгради на една от централните улици "Скобелев". Това се повтаря всеки божи ден, малки и големи хлапета се събират дори преди залез, пушат - не е изключено това да не са само тютюневи цигари, а ние не смеем да си подадем носа навън, каза човекът.
Съкварталците на няколко пъти викали на помощ полицията. Предната вечер обаче полицаите дойдоха, постояха, а след това рекоха, че не било тяхна работа, и си тръгнаха, продължи мъжът. Вече не знаем на кого да се оплачем и от кого да очакваме помощ, добави той. Възрастните хора, които живеят наоколо и страдат ежедневно и еженощно от шумните сбирки и вандализма, не смеят сами да направят забележка на младежите, защото се притесняват да не срещнат агресия. Моля ви, напишете за нашето страдание, може пък като прочетат във вестника, властите да вземат най-накрая някакви мерки, надява се читателят на „Утро“. 
В момента сградите, в които няколко десетилетия бяха разположени лаборатории на РЗИ и кабинетът за безплатно изследване на СПИН, са изоставени и се рушат. Те и преди тънеха във влага и мизерия, като всеки, на когото му се налагаше да посети лабораториите, се стряскаше от обективната антисанитария, която цареше в двора и в помещенията. Но след като през късната есен на 2016 г. лабораториите за клинична микробиология, санитарна микробиология и вирусология бяха преместени, старите къщи на адреса останаха окончателно на произвола на съдбата. 
На 25 април тази година Министерски съвет на свое заседание взе решение да предостави имота от 1,3 дка и 4 сгради на Министерството на здравеопазването. Задачата на МЗ е да изгради на това място център за специализирана здравно-социална грижа за деца с увреждания, които се нуждаят от постоянни медицински грижи. Оттогава досега обаче в самия имот не е забелязано каквото и да било движение по пътя към изграждането на въпросния център. Макар че съкварталците не знаят какво е за предпочитане - да живеят в условията на непрекъснати нощни „фиести“ на здрави и неуправляеми тийнейджъри, или в съседство с тях да живеят тежко болни деца.