Зрителите на Градския стадион в Русе ще видят утре в игра централния защитник Михаил Милчев. Само че този път футболистът ще е с екипа на „Ботев“ /Враца/. Мишо вече записа мач като титуляр за врачанския отбор при загубата с 1:2 срещу „Черно море“ във Варна. „Утро“ разговаря вчера със сърцатия бранител.

- Мишо, здравей! Как се чувстваш в "Ботев"?
- Добре съм, тренираме здраво, всичко е точно. Най-хубавото е, че съм близо до дома си. Родният ми Бутан е само на 60 километра. 
- Колко сезона записа в "Дунав"?
- В Русе играх 5 години и половина. Да не звучи клиширано, но дадох, каквото можах. Спокойно мога да кажа, че най-хубавите ми футболни години минаха с екипа на "Дунав". Хубавите моменти бяха повече от лошите. Никога няма да забравя влизането в Първа лига, четвъртото място в елита, мачовете ни в Лига Европа.
- А защо се стигна до раздялата ти с "Дунав"?
- Тръгнах си по взаимно съгласие. Ръководството искаше да остана, но прецених, че е време за промяна. Не съжалявам, че преминах в "Ботев". 
- Как е Юли Ненов, който също игра за "Дунав", а сега също е в тима на врачани?
- Той е у дома си в родната Враца. Работим сериозно.
- Какво очакваш от мача срещу "Дунав"?
- Ще е доста интересен двубой, най-малкото защото и "Ботев", и "Дунав" загубиха първите си мачове. Твърдя, че играхме прилично срещу "Черно море", но малко не ни достигна да си тръгнем със заслужена точка. А в Русе е ясно - всеки тим ще иска победата, защото при втора загуба става малко сложно.
- Какъв мислиш, че ще е развоят на новото първенство?
- За първите две места ще се бият "Лудогорец", може би и ЦСКА. Ясно е, че "Лудогорец" е с класа над всички други отбори. После идва една група от 2-3 много добри за нашите стандарти тимове - "Левски", Ботев" /Пд/, "Берое". Всички останали отбори са долу-горе на едно ниво, което означава, че борбата за оставане в Лигата ще е много сериозна. Нормално е да ми се иска "Дунав" и "Ботев" /Враца/ да запишат успешен сезон. Но в мача утре ще съм от другата страна, така че ще играя така, че победата да е ботевска. Извън мача с нетърпение очаквам да се видя с приятелите си от Русе.