Радвам се, че в България и още повече в Русе има такъв интерес към китарата, и то към класическата китара. Това каза вчера на пресконференция известният китарист и преподавател в Академията по музика в Цюрих Андреас фон Вангенхайм. Той участва за трети път във фестивала „Алегра“ и води многолюден майсторски клас. Тази година при него има записани 10 студенти. 
Много е ценно това, че по време на академия „Алегра“ тук се събират млади музиканти с различни инструменти и различни нагласи, създават контакти, обменят опит и дори имат възможност да музицират заедно по време на концертите, каза Вангенхайм. Той не скри, че се възхищава на енергията на артистичния директор на „Алегра“ Петър Найденов и на умението му перфектно да организира артистичния форум, така че и студенти, и преподаватели да съчетават работата си с опознаването на града и натрупването на впечатления и емоции. 
Снощи китаристът изнесе рецитал в зала „Европа“, като изпълни творби на класиците Йохан Себастиан Бах и Йозеф Хайдн, както и на съвременния френски композитор Матиас Дюплеси и на големия бразилски китарист и композитор Егберто Жисмонти. Към тях Андреас фон Вангенхайм прибави и свои собствени композиции.