ФК „Дунав“ се раздели изненадващо с Тейнур Марем и Андреас Васев. Марем дойде преди година и половина от „Хасково“, а Васев се завърна от „Монтана“ по настояване на бившия старши треньор Веселин Великов. 
„След проведена среща между ръководството на ФК „Дунав“ и двамата футболисти бе взето решение за разтрогване на договорите им по взаимно съгласие. Искаме да благодарим на Тейнур Марем и Андреас Васев за професионализма и отдадеността им. Пожелаваме им успех“, пише в клубната интернет страница.
Марем почти се бе наложил миналото лято като титуляр, но после се контузи и формата му се изгуби. 23-годишният централен защитник записа през този сезон едва 8 мача с общо 809 игрови минути.
26-годишният Васев, по принцип офанзивен футболист, така и не намери мястото си при завръщането си в „Дунав“. Направи 10 мача. Великов го пробва като десен краен защитник, където не се представи на впечатляващо ниво. Интересното е, че брат му Божидар също е играч на „Дунав“, което задава един въпрос в повече. 
Раздялата с Марем и Васев два мача преди края на есенния сезон изглежда като преценка, че отборът може да мине и без тях. Другото е, че вероятно има набелязани сигурни попълнения, защото и без това съставът на „Дунав“ не е достатъчно широк като брой на хората дори.  
А футболистите на русенския тим най-сетне ще „осветят“ днес обновения основно терен на стадиона в квартал „Здравец“. По програма старши треньорът Малин Орачев трябва да изведе тима за първо занимание на игрището, което бе поддържано с „козметика“ в продължение на десетки години. Всъщност от бившето игрище няма и помен.
Както писа нееднократно „Утро“, теренът бе ремонтиран генерално с усилията на президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. Игрището вече радва окото с докарана от Румъния трева. Успоредно се работи и по изграждането на два минитерена с изкуствено покритие. 
А „Локомотив“ /Пд/, съперник на „Дунав“ в последния мач от есенния сезон в Първа лига, направи домакинско равенство от 1:1 срещу „Верея“ в заключителния двубой от програмата на 19-ия кръг. 
„Дунав“ и „Локомотив“ /Пд/ ще се срещнат тази неделя на Градския стадион в Русе. Мачът ще е от 13 часа.  
19 кръг: „Ботев“ /Пловдив/-“Черно море“ - 0:0, „Левски“-“Пирин“ - 3:0, „Етър“-“Славия“ - 2:1, „Берое“-“Септември“ - 5:1, „Витоша“-“ЦСКА - 0:2, „Лудогорец“-“Дунав“ - 2:0, „Локомотив“ /Пд/-“Верея“ - 1:1.
Класиране 
1.     „Лудогорец“     45
2.     ЦСКА     44
3.     „Левски“     38
4.     „Берое“     34
5.     „Верея“     30
6.     „Ботев“     29
7.     „Черно море“     25
8.     „Славия“     23
9.     „Локомотив“     22
10.     „Септември“      20
11.     „Пирин“     19
12.     „Етър“     18
13     „ДУНАВ“    14
14     „Витоша“     4