След приключване на цялостната рехабилитация на улици и тротоари във всички квартали, която тече в момента, ще бъде ремонтирана уличната настилка пред блок 30 в кв. "Дружба 3". Така общинско предприятие "Комунални дейности" ще изпълни поетия преди три години ангажимент към живеещите в района. Това става ясно от отговора на кмета Пламен Стоилов във връзка с питането на общинския съветник от ВМРО Траян Тотев дали хората могат да разчитат през 2018 година обещаният ремонт да стане факт. Тотев обаче не е доволен от липсата на посочени конкретни срокове. 
"Излиза, че живеещите граждани в блок 30 са били излъгани веднъж през 2015 година, като е поет ангажимент ремонтът да се случи още в рамките на годината, и втори път през 2016 година, като отново са оставени да чакат с надежда. Това е третият път, когато администрацията на Пламен Стоилов и самият той поема ангажимент към тях, но този път обвързване със срок липсва", коментира съветникът. 
Както "Утро" писа, преди три години е извършен оглед около жилищната кооперация, като е установено, че в действителност настилката се нуждае от подмяна. Ремонтът обаче е прехвърлен за следващата година заради липса на средства, а през 2016 година се взема решението за цялостен ремонт на улиците и тротоарите със заем от 10 милиона. Те сега се изпълняват поетапно в целия град, а от "Комунални дейности" извършват само необходимите аварийни ремонти.