Улица „Люлин“, най-разбитата в Просена, тръгва към асфалтиране, след като кметът Пенчо Милков поръча изготвянето на количествено-стойностна сметка за полагането на нова настилка. Това е един от резултатите на изнесената му приемна в селото, където наред с преасфалтирането на някои улици хората поискаха и помощ за наводняващия се район около дерето в най-ниската част на селото при всеки по-силен дъжд. Този проблем ще се решава с прочистването на самораслата растителност и удълбочаване на дерето.
Други две инициативи са насочени към повишване на сигурността и обществената хигиена. В Просена ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение и ще бъдат разположени безвъзмездното индивидуални съдове за битови отпадъци по новия договор за сметосъбиране в малките населени места от Общината.
На състоялото се в читалището общоселско събрание кметът Радостина Давидова представи дейностите, извършени от 2019 година. За нуждите на кметството са закупени нов трактор и моторна косачка, асфалтирани са улица „Витоша“, част от улиците „Рила“ и „Георги Бенковски“ и част от „Н.Й.Вапцаров“. Важен акцент е спасяването на занятията в детската градина с ремонт на тавана.