За поредна вопиюща нередност, сътворена от фирмите изпълнители на водния проект, алармира кметът Пенчо Милков.
„И с просто око е видно, че строителите асфалтират директно върху калта и прахоляка, без битум и само по траншеите, които са били изровени. Недопустимо е! Всичко ще се отмие от следващия дъжд, а до зимата отдавна ще сме забравили за „асфалта“, възмути се Милков. И повтори заканата си, че Общината ще предяви иск срещу ВиК за всички вреди, които са й нанесени, като призова същото да направят и потърпевшите русенци.
„Това е реалността за русенци, вече месеци. Аз я наричам „огромна гавра с нас“, а изпълнителите на проекта на ВиК-Русе - „възстановяване на пътната настилка“. Месеци наред русенци живеят с ежедневни щети по колите, нерви от натоварения трафик и стрес дали, докато се приберат от работа, няма да заварят нова зейнала дупка пред входа си“, написа във Фейсбук страницата си Милков.
Кметът напомни за пореден път, че Общината не е  възложител на ремонтите по водния цикъл, затова служителите й към този момент могат само да глобяват. И всеки ден те санкционират за замърсяване, за липсата на временна организация на движението и обозначения за шофьори и велосипедисти, за това, че не оросяват и не укрепват изкопите. Проблемът обаче остава.
На 4 юли от 18 часа в Пленарна зала ще се проведе среща, на която фирмите изпълняващи водния проект ще дадат обяснения на русенци за действията си и ще отговарят на поставени от тях въпроси.