Теренът на Градския стадион в Русе е на път да се превърне в най-уникалното футболно игрище на света. Освен че става за футбол /когато не вали проливен дъжд/, той се оказа и идеално място за отглеждане на... гъби, видя "Утро" вчера. "Лехата" с красиви гъбки е оформена в ремонтираната скоро ивица от центъра на терена към тунела.
Най-вероятното обяснение на феномена е, че тревата на новите чимове е била заразена с гъбен мицел. Като прибавим отличната среда - постоянна влага, осигурявана от поливането и падналите дъждове, в рамките на шегата може да се заключи, че в свободното от мачове и тренировки време игрището може да добавя доходи и като гъбарник. Разбира се, до началото на първенството в Първа лига има достатъчно време за унищожаване на самораслата плантация, та да не се удивляват футболистите от гостуващите отбори на какво фантастично място им се налага да гонят топката.
"Утро" се огледа дали няма знаци, че скоро ще започне обещаното изграждане на ВИП-зона. Конкретен белег не се забеляза, освен че на улицата пред стадиона срещу съблекалните има камари с чакъл и пясък.
Иначе замисълът по изграждането на зоната предвижда места за около 50 ВИП-гости. Тя ще бъде обзаведена със специални скамейки, бар, тоалетна. 
По принцип този сектор - според заявките от миналата година - трябваше да бъде готов преди новото първенство на Първа лига.