„Съвсем нормално е след 3-4 дни дъжд, затопляне и слънце да започнат да никнат гъби. Назад в годините това се е случвало редовно. Гъби има както на основния терен, така и на помощното игрище. Няма нищо смущаващо и нетрадиционно, а и гъбите ще бъдат премахнати и няма да пречат на футболистите“.
Думите са изречени от шефа на „Спортни имоти“ Веселин Богданов пред сайта „Русе Медиа“ ден след публикуваната първо в „Утро“ новина, че на терена на Градския стадион никнат гъби. А никнели, защото ремонтираната ивица на игрището била подсилена с тор от гъбозавода в Красен.
„Това е адски непрофесионално. Недопустимо е да се ползва такава тор. По принцип, каквато и да е, тя трябва да мине през специална термична обработка“, каза пред „Утро“ експерт по изграждане на терени.
Но да оставим гъбите - те са бял кахър и не са проблем, по-скоро са екзотика - и да погледнем към трибуната, където трябва да се изгради ВИП зона. Направихме го вчера, защото, както подочухме, строителното разрешение било факт и от понеделник, 16 юли, градежът на сектора трябвало да стартира. Но явно още загрява, защото такова раздвижване няма. 
Да, БФС пак ще си затвори очите и ще даде лиценз на Градския за новото първенство в Първа лига, но това не отменя задължението обещанията да се изпълняват.
А планираните козирки на секторите за простолюдието ще чакат реда си.