Трийсет камиона от Русе и Пловдив се включиха в националния протест на превозвачите за обединение чрез закон в Българска автомобилна камара. Колоната спря на бул.“България“ преди кръговото кръстовище срещу Дунав мост в 11 часа с намерението да остане там до 17 часа, но без да затруднява движението. Това бе част от националната инициатива, организирана в София и още няколко града в страната.
Вчерашната акция всъщност бе контрапротест, организиран срещу недоволството на други превозвачи, които доведоха до оттегляне на спорния закон от парламента.
Протестът е организиран в подкрепа на създаване на Българската автомобилна камара. Целта е браншът да се обедини със закон, със структура, ясни правила, прозрачност и контрол, който да се изпълнява от самата камара. В момента проектозаконът е изтеглен, но ние настояваме отново да бъде внесен в парламента, да се преразгледа и всичките фирми в брашна да седнат на една маса и да се разберат, каза Цветелина Ненова, координатор на Съюза на международните превозвачи за Русе.
Управителят на русенската фирма „Транс Капитолия“ Емилия Савова, която също е организатор на протеста, допълни, че обединението в бранша е необходимо и най-подходящо е това да стане със закон.