Русенските социалисти стягат два автобуса за националния проправителствен митинг в столицата днес. Областният лидер на партията и зам. областен управител Милена Хинкова съобщи, че освен това ще има и хора с частни коли. Колко точно ще пътуват за столицата, тя не можела да каже, защото записванията продължавали.
И от другите общини на областта привърженици на управляващите организирали транспорта си. Самата Хинкова също ще участва в контрапротеста в качеството си на партиен лидер.
На въпрос на „Утро“ дали до София ще пътуват държавни чиновници, тя каза, че вероятно ще участват и такива, но не защото са служители, а по убеждения като физически лица.
От ДПС Русе пък около 500 души са заявили желание да тръгнат към София за митинга на „Орлов мост“, организиран от БСП и ДПС в подкрепа на кабинета.
„Обадихме се в общинските структури, за да поканят желаещите и да организират транспорта. Но и сами не очаквахме, че толкова много ще искат да дойдат. Само за ден и половина са се обадили и са потвърдили, че ще присъстват около 500 човека. Но хората сами го искат и обясняват, че им е писнало да слушат само едната гледна точка. Искат да се чуе и тяхното мнение“, каза депутатът Ферихан Ахмедова.