„Отборът заслужаваше да стане шампион, на това мнение бяха и всички други колеги, но да си втори в България не се случва всеки ден“, коментира пред „Утро“ треньорът на „Дунав 2016“ Руслан Русев. Водените от него баскетболистки спечелиха вицетитлата на държавното първенство за състезателки до 14 години в Самоков.
„Финалът срещу „Рилски спортист“ беше малко странен. Напрежението си каза думата, освен това в предишните мачове биехме с голяма разлика, а като че ли имахме нужда от повече равностойни двубои. Не искам да се оправдавам със съдийството, но то бе съществен фактор. Мисля си, че дори да бяхме реализирали положенията си в края, пак нямаше да ни позволят да станем шампион. Аз съм доволен от всички момичета, но баскетболистките от ядрото ни бяха Раня Абурая, Дарис Добрева, Виктория Тодорова, Виктория Костадинова, Мария Метева, Зорница Герасимова. Най-хубавото е, че много от тези състезателки са шестокласнички, което означава, че и догодина ще играят за отбора ни в тази възрастова група. Вицетитлата е голям успех за нашия клуб и Русе“, заяви Русев пред „Утро“. 
„Дунав 2016“: Ванеса Иванова, Виктория Костадинова, Виктория Тодорова, Дарис Добрева, Зорница Герасимова, Илиана Илиева, Калина Ангелова, Ивета Петрова, Мария Метева, Преслава Бошнакова, Преслава Стоянова, Раня Абурая, Яна Иларионова, Евелин Блякова.