Мондиалът в Русия спокойно може да бъде определен като първенството на късните голове, които следват един след друг и снощи тази тенденция отново бе потвърдена.

Аржентина и Хърватия успяха да спечелят с попадения в края на двубоите си, с което общият брой на головете вкарани в последните 5 минути вече стана 21. Това е повече, отколкото имаше общо в Бразилия през 2014-а.

Има обаче нещо още по-интересно - 17 от тях са паднали след изтичане на 90-ата минута, което показва, че драмата по терените до момента е пълна, а и не трябва да се забравя, че остава да се изиграят още 24 мача.

Почти половината от тези попадения са се оказали победни - 9, което също демонстрира изравняването на силите и оспорваността на мачовете. В други 3 случая отборите са успели да докопат точка, благодарение на това, че са се разписали в края.

Най-много късни голове имат Русия, Бразилия, Иран, Хърватия и Уругвай - по 2, а по един са вкарали Португалия, Англия, Полша, Швейцария, Южна Корея, Германия, Белгия, Тунис, Саудитска Арабия, Испания и Аржентина.