Фирма Ветекс, която разполага с едни от най-големите магазини в Кърджали, Хасково, Пловдив, Гоце Делчев и Щип (Македония), стъпи на русенския пазар, като отвори свое представителство в Русе, преди по-малко от година. Собствениците почерпиха свои настоящи и бъдещи  партньори , както и гости в магазина си на ул.Мария Луиза 4., по повод рождения ден на магазина. Освен това беше направена презентация на машини от марката KANSAY и NEW TECH, в изискан show room, специално оборудван за събитието.

Основният предмет на дейност е търговия с шевни машини, резервни части и консумативи за шевната индустрия. Собственикът на фирмата г-н инж. Велко Бонев сподели, че магазинът му разполага с огромно разнообразие от машини, като отличи марките , KANSAY,HONREY,GEMSY, Shing Ling,TONY,  SAKURA за които е представител за България и за Македония, както и с други реномирани марки. Машините заемат основен дял от продажбите на фирмата и е основен търговски приоритет.

Фирма ВЕТЕКС има собствено производство на хартия за кроялния участък и поддържа на 400 цвята шевни конци.

В областа на кроячната и гладачната техника се предлагат пълната гама от машини и резервни части.

Има надлежно изградена сервизна мрежа, която осигурява за продаваната техника сервиз с едногодишно гаранционно обслужване, както и следгаранционна поддръжка на машините.

Фирма Ветекс има на склад много широка гама от резервни части и консумативи за шевната индустрия, обезпечена е със специализиран транспорт и високопрофесионални техници, което позволява бързо отстраняване на всеки проблем на място при клиента.