Кръпката по терена на Градския стадион вече е факт, видя "Утро". С нея и новите чимове пред двете врати може да се смята, че ремонтът на ремонта е завършен. Сега остава тревата да бъде подсилена и игрището да е готово преди първенството на Първа лига, което ще започне на 21 юли. Нататък, при първите дъждове, ще стане ясно дали теренът ще издържи футболни мачове. 
Как обаче стои въпросът с набелязаните на няколко пъти по-рано цели с допълнителните инфраструктурни работи на стадиона. 
"Смятам, че ВИП-секторът може да е готов много преди края на футболния сезон. Успоредно с това ще тече и възлагане на новата поръчка за изпълнение на другите 4 козирки. Така още през есента на 2018 година може да имаме завършена визия на Градския стадион в Русе", казва дословно пред медиите на 20 октомври 2017 година зам.-кметът Димитър Наков.
Днес сме 21 юни 2018 година, първенството приключи отдавна, а "Дунав" изигра последния си мач на 24 май. ВИП-сектор няма, не се виждат и знаци, че ще се работи по изграждане на такава зона. До старта на шампионата остава точно месец, което означава, че лицензионната комисия на БФС отново ще отбележи като минус, че стадионът в Русе не разполага с такъв сектор. Да, това вероятно няма да попречи за получаването на лиценз.
"Утро" разбра още, че всъщност има обявен вече конкурс по обществена поръчка за изграждане на зоната за специалните фенове. Остава да преминат всички процедури и победилата фирма да започне работа. Че стадионът няма да има завършена визия до идващата есен, е сякаш очевидно. Но пък започне ли работата по нея, можем да разчитаме на добра развръзка преди края на годината.