Строителството на стадион „Дунав“ продължава с пълна сила, видя „Утро“. След основния ремонт на терена, полагането на трева от Румъния и изграждането на игрища с изкуствено покритие стартира работа по трибуните. Става въпрос за дългата трибуна откъм залата, която бе в окаяно състояние. Тя бе останала и без историческите си дървени пейки от 60-те години, изгнили и начупени от дъждовете, слънцето и ветровете. 
Част от кофража вече е готов, след което ще се премине към леенето на бетон. Нататък ще се поставят и нови пластмасови седалки.
Трибуната от страната на съблекалните е готова отдавна, като тя също чака ред за монтиране на скамейки.
В същото време се работи успоредно по тунела откъм югозападната страна на стадиона под забравеното от бога някогашно информационно табло. Там се изграждат нови стени.
За по-малко от година стадионът смени напълно своя облик. Да припомним, че бяха изградени още нови съблекални, база за възстановяване, клубен офис. Поставени бяха и стълбове за подсилване на осветлението. С новата му мощност то ще създаде достатъчно добри условия за вечерни тренировки на отборите от ФК „Дунав“. 
Тези генерални ремонти станаха факт по идея и с големите усилия на президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов.  
И още нещо - на първо време тимовете с футболисти до 17 и 19 години ще играят мачовете си отново на базата в Русенския университет. Така ще е до времето, когато новата трева на стадиона в „Здравец“ укрепне достатъчно. Според запознати юношеските формации ще домакинстват на „Дунав“ най-рано през април.