„Дунав“ ще се опита да подсили атаката с централния нападател на „Поморие“ Ахмед Ахмедов, научи „Утро“. Според наши източници управата на клуба пробвала да го доведе в Русе още преди 2 години, но тогава трансферът не се осъществил. 
Ахмедов е роден на 4 март 1995 година. През последното първенство на Втора лига играе в 26 мача и приключва с 8 гола. В предишния шампионат има 30 двубоя с 10 попадение. През сезон 2015-2016 година записва 28 мача със 7 гола. Иначе стартът на кариерата му е в „Нефтохимик“ /Бургас/.
„Ахмедов и силен физически и много работлив нападател. Гони за всяка топка. Млад е и има терен за развитие“, каза пред „Утро“ опитен специалист, който познава добре качествата на футболиста.
Ако всичко върви гладко, младежът трябва да се появи на първата тренировка на 18 юни и да подпише с „Дунав“ като свободен агент.
В момента русенският отбор разполага в атака с Бранимир Костадинов, юношата Сонер Хюсеин, сенегалеца Мохамед Н`Дайие и Исмаил Иса. Както обаче стана ясно, Иса ще остане в отбора, само ако до две седмици не си намери тим в чужбина.
Първата тренировка на отбора ще бъде в Русе, след което избраниците на старши треньора Малин Орачев ще пътуват за лагер в Трявна.
Новите попълнения дотук са Борислав Балджийски, Георги Динков и Александър Александров.
Очаква се към отбора да се присъедини и вратарят на „Царско дело“ Филип Димитров. Спортно-техническият щаб вече изпратило на Димитров оферта с параметрите по евентуалния му договор.