Феновете на „Дунав“ сториха голям жест - връчиха по повод рождения му ден шалче на голмайстора от историческия мач „Дунав“-Рома“ /1:0/ Тодор Иванов. Той бе зарадван с шала от Васко Тодоров, който пък разговаря с Иванов за читателите на сайта FCDunav.eu. С любезното съгласие на Васко публикуваме част от този разговор с носилия два сезона екипа на „Дунав“ Иванов.
„Аз съм единственият русенец с голове срещу „Левски“, ЦСKA и „Рома“, и то победни! Но преди да заиграя за „Дунав“, бях футболист на „Лудогорец“ - с мой гол победихме „Левски“. Месец след реванша с римляните вкарах и на „армейците“ с Димитър Пенев в състава за успех с 1:0 в Русе. Другото любопитно е, че само аз от всички в отбора бях от Русе. Играех дясно крило и бях най-бързият на 100 метра в „А“ група. Днес се играе повече с физика, докато ние побеждавахме с футболно майсторство“, казва Иванов. 
Нататък си припомня и ситуацията при реализиране на попадението във вратата на „Рома“: „Голът падна в средата на второто полувреме, когато „Рома“ натискаше. Иван Въжаров с един пас прехвърли цялата защита на гостите. Аз, след включване отдясно, пратих топката с глава в горния ляв ъгъл. Получи се красив, нестандартен гол. Имахме шанс и за втори, но Никола Христов на два пъти сам срещу вратаря и аз пропуснахме“. 
А атмосферата на терена и около него в онези години и въобще? Думите не стигат!
„Имаше над 30 000 зрители. Хората бяха почти до пистата. Трибуните се пълнеха 3-4 часа преди мач, независимо от това дали е приятелски или официален. Тогава обаче Русе наброяваше 200 000 жители. Сега има апатия с ходенето на мачове. Публиката е много важен фактор - един човек да викне, се чувстваш по-различно. Русе е футболен град. Преди над 40 години при престоя ми в Разград такъв интерес липсваше“, прави съпоставка бившият нападател.