Българският отдел на международната технологична компания Accenture планира да наеме нови 160 IT специалисти за офисите си в София и Пловдив. Това обявиха от компанията на специално събитие за журналисти, което е и първото такова досега от стъпването ѝ в страната през 2015 г. 

В момента за Accenture в България работят общо 140 души, а в следващите 12 месеца се предвижда броят им да нарасне до 300. От компанията обясняват, че имат нужда от специалисти с опит в дигитални технологии като Java, SAP Hybris, Saleforce и Adobe. 

По думите на Илияна Илиева, занимаваща се с човешки ресурси в Accenture, във визията на компанията е заложено да търси както хора с опит, които придават устойчивост на организацията, така и млади и прохождащи специалисти, на които е присъща повече енергичност и ентусиазъм за нови предизвикателства. 

Решението за повече от двойно увеличение на екипа е продиктувано от ключовата роля на страната ни за Accenture в Югоизточна Европа, обясни регионалният директор на международната компания за България и Гърция Кирякос Сабатакакис. По думите му, целта е по този начин да се засили регионалното присъствие на технологичния играч в региона.  

Accenture стъпва у нас през 2015 г., когато придобива Javelin Group. Оттогава досега българското звено доказва, че с малкото си, но качествени хора, успява да се утвърди като един от водещите високотехнологични центрове за компанията. 

Едно от предимствата на Accenture, според представителите на самата компания, е това, че инвестират целенасочено в своите кадри и им дават възможност да се реализират не само на едно място. Служителите могат да се преориентират кариерно в рамките на организацията, както и да сменят локациите си на месторабота. 

„Искаме да им подсигурим непрестанно обучение, конкурентно възнаграждение, гъвкаво работно време, както и да им дадем възможност да се развиват в международна организация“, обобщи Алесандро Абаняно, който оглавява Весокотехнологичния център на Accenture в България. 

В глобален аспект за компанията работят над 440 000 души в повече от 120 държави. Международният играч предоставя широк спектър от услуги, предоставяйки на клиентите си пълен спектър от обслужване. Димитър Колев, старши мениджър на Accenture у нас, даде пример с електронната търговия. Той обясни, че българското подразделение например е едно от малкото, които предлагат цялостни решения за електронна търговия. 

„Компанията ни предлага не само визуалната част на един е-магазин, но също така работи и преди него и след него“, каза той и уточни, че става дума за неща като системи за управление на продуктите, поръчки и пр.