Специалисти по езика тялото коментираха поведението на американския президент Доналд Тръмп и на севернокорейския лидер Ким Чен Ун в началото на срещата. Жестовете и на двамата показваха нервност, аТръмп говори повече, докато Ким слуша преводача си.

На път към библиотеката, където беше първата им среща, Доналд Тръмп се опитва да намали напрежението, като бъбри с Ким Чен-ун и го оставя да ходи малко пред него. Доналд Тръмп обаче контролира разговора, като потупва Ким Чен-ун и го насочва с ръка към помещението.
Ким Чен-ун също потупва няколко пъти Доналд Тръмп, опитвайки се да установи контрол. Той гледа предимно надолу, докато Тръмп говори, но няколко пъти поглежда нагоре.
"Доналд Тръмп говореше отстъпчиво, почти смирено, но езикът на тялото му ясно казваше "Аз съм по-старшият тук" - добави Пийз.
Карен Леун, управляващ директор на сингапурска компания за обучение в лидерство, каза, че Доналд Тръмп не е проявил никаква вражда, като на срещата на Г-7 в Канада миналата седмица, когато той се нахвърли с думи към Европейския съюз и канадския министър-председател Джъстин Трюдо заради търговски спорове. Въпреки това, желанието на Тръмп да доминира, се вижда ясно.
"Когато си стискат ръцете, можеш да видиш как връхчетата на пръстите им побеляват - тези двамата са алфа мъжкари - каза Леун. - И двамата искат да покажат доминантност и затова стискат ръцете си, сякаш ще си смажат костите".