Най-сетне и русенец спечели привлекателна награда в лотарията на НАП. В нейното последно седмично теглене на ветеринарният лекар Стоил Стоилов се падна модерен смарт-часовник модел „Феникс“ 5 от известната марка „Гармин“. Умната машинка е с GPS и много функционалности за наблюдение на здравето, спорт и подводни занимания. Цената й е неколко пъти по-голяма от 72,86 лв., колкото е стойността на касовата бележка, която се оказала печеливша от лотарията. 
Д-р Стоилов е редовен участник в играта на НАП още от първото й издание, а в сегашното участва с вече 387 бр. касови бележки. Новият му умен часовник, ще му бъде от полза не само в работата му на търсен ветеринарен лекар в региона, а и весел повод да се види с приятели на по студена бира, за която да вземе още няколко касови бележка за нови награди.
За близо половин година в лотарията на НАП са се включили 2095 жители на Русенска област. Те са регистрирали общо 661 183 бр. касови бележки на обща сума 9 033 479 лв. Рекордьорът сред тях разчита на добър шанс с регистрирани само от него 17 554 бр. касови бонове. Въпреки че успял някак да регистрира средно по 100 касови бона на ден, той е чак на 9-о място в страната. Националната класация води софиянец с регистрирал на свое име 61 681 бележки. Досега всички участници са близо 57 000, а фиксираната в техните касови бонове сума е над 228 млн. лв.  
Лотарията ще продължи до 10 декември, когато ще се тегли жребий за голямата награда от 50 000 лв. В него ще се зачитат всички регистрирани през годината бележки, а за регистрираните през всяка една седмица ще се раздават награди до 1000 лв., като за месечните награди сумата достига 2000 лв. Участието става по 3 начина - чрез сайта www.kasovbon.bg, чрез информационния телефон на НАП с номер 0700 18 700 и чрез мобилното приложение  NRA Mobile - за Android I iOS.