Д-р Цветан Райчинов има шанс отново да оглави Българския лекарски съюз. Кандидатурата на управителя на ДКЦ 1 е издигната от русенската колегия на БЛС, на която той е председател. Изборът ще стане на събора на съсловната организация в Боровец този уикенд. 
Тригодишният мандат на досегашния председател на БЛС д-р Венцислав Грозев изтече миналия месец и медикът отново е сред кандидатите да оглавят съсловната организация.
„Не съм решил още твърдо дали да участвам в избора на нов председател на съюза, но не мога да откажа на гласуваното ми доверие от колегите и като че ли везните наклоняват в положителна посока“, лаконично каза вчера пред „Утро“ д-р Райчинов. Д-р Цветан Райчинов бе два последователни мандата председател на Българския лекарски съюз до 2015 година и по устав нямаше право на трети. Бил е и съветник към здравната комисия в Народното събрание. 
По-неофициална информация състезанието за поста ще бъде сред петима претенденти. От тях публично се е обявил единствено председателят на Етичната комисия на БЛС проф.Милан Миланов.
Освен д-р Райчинов сред кандидатите има още един русенски лекар - д-р Георги Тодоров, който е член на контролната комисия на БЛС. Той се бори за същата позиция и преди три години. „Аз обаче не искам да съм шеф на лекарите, а доктор, който иска колегите му да му помогнат, за да им стане и на тях добре“, е заявил той пред сайта Скенер.нюз. Именно д-р Тодоров предложи електронно гласуване като на парламентарните избори, но идеята му остана без отговор, въпреки че беше подкрепена от регионалните колегии, посочва още изданието.