Лични вещи с автографи на музикантите от култови рок банди, китари, барабани, палки са само малка част от уникалната колекция на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, който вчера откри в Русе рок музей. Експозицията, която ще бъде атракцията на лятото, е подредена в ресторанта на хотел „Фамилия“. 
Собствениците на хотела - фамилия Станчеви, които са запалени рокаджии и често събират рок групи в ресторанта, са ми близки приятели. Досега музеят обикаляше из България, но не съм го позиционирал, и реших, че тук мястото ще е подходящо, за да могат русенските фенове на тежката музика да разгледат експонатите, каза Цонев, който вчера празнува рожден ден. Той е в Русе от няколко дни заедно с норвежкия вокалист Йорн Ланде, който имаше концерт в събота вечерта в летния театър. Останах много приятно изненада, тъй като на концерта имаше запалени рокаджии от цяла България, сподели Кметъла. 
В рок музея в хотел „Фамилия“ русенци могат да разгледат реликвите на Цонев, които той е събирал с години от музиканти и групи, гостували в някогашната рок столица на България - Каварна. Сред тях, освен китарите с автографи, има макет на паметника на Рони Джеймс Дио, златния албум на Deep Purple - „Burn“, който е само в 50 екземпляра в целия свят, с автограф на Глен Хюз. Музеят включва още уникални албуми и предмети, които гостуващите през годините рок и хеви метъл звезди са подарявали на бившия кмет.