Всички чужденци в „Дунав“ - алжирецът Насим Зитуни, бразилците Виктор Сандес и Карлос Джатоба, сенегалецът с френски паспорт Мохамед Н`Дайе, ще останат в русенския отбор поне в рамките на първия лагер в Трявна, научи „Утро“. Ако плановете за привличане на набелязаните нови попълнения проработят, един от тези играчи ще бъде освободен. Човекът на мерника се очертава да е халфът Зитуни. 
Бразилците не се прибрали за почивка в родината си. Сандес останал в Русе, за да мине през физиотерапия заради травмата в глезена си, а Джатоба запрашил към родното Черноморие.  
Петър Патев дал мъжка дума да остане в „Дунав“ при едно условие - ако не си намери отбор в чужбина. Ако не случи с тим зад граница, щял да подпише договор за 2 години.  
А Юлиан Ненов парафира двегодишен контракт с „Ботев“ /Враца/. В тази новина няма кой знае каква изненада, тъй като Ненов бе със статут на свободен агент, а и неговият баща - без време споминалият се бивш вратар на ЦСКА Румен Ненов, бе рожба на врачанския клуб. 
Ненов-младши игра за „Дунав“ в продължение на близо 4 години. Бе част от тима във „В“ група, премина с него в „Б“, влезе и в елитната дивизия. През миналия сезон вкара 2 гола в общо 36 мача от първенството на Първа лига. Приносът му през последната кампания бе 3 попадения в 36 двубоя.   
Бирсент Карагарен пък е пред подпис с „Локо“ /Пд/, след като собственикът на клуба Христо Крушарски го поканил на нова среща. 
Жребият за новото първенство в Първа лига ще бъде теглен на 8 юни. Ден по-рано Изпълкомът на БФС ще се събере на заседание, в рамките на което може би ще бъдат направени някои дребни промени във формата по провеждане на шампионата.