Дошлите на проби в „Дунав“ Бродрик Осоро и Рамдан Мохамед ще бъдат освободени днес, научи „Утро“. Нигериецът и алжирецът с френски паспорт трябваще да направят само две тренировки и половина, за да убедят почти веднага старши треньора Веселин Великов, че поне засега нямат никакво бъдеще в българския футбол.
„Двамата не са подготвени въобще и това си пролича на секундата. Освен че не са тренирали поне месец и половина и че са изостанали драстично с подготовката, те нямат и качества за игра във втория, че и в третия ешелон на България. Осоро и Мохамед не са по-добри от футболистите, с които работим от есента. Защо ни са такива чужденци! Безсмислено е да ги мъчим, така че още утре ще се разделим с тях“, коментира вчера пред „Утро“ старши треньорът Веселин Великов.
Неговите големи тревоги са около заболелите от грип трима-четирима футболисти, които не могат да тренират пълноценно, тъй като боледуват от грип. Крайният защитник Атанас Атанасов пък има контузия в крака и се очакват резултатите от направения му вчера преглед.
„Иначе всички момчета тренират с настроение. Атмосферата за работа е отлична. Работим за бегова подготовка, но имаме и занимания с топка“, обясни Великов.
Както писа „Утро“, русенският отбор ще играе утре първа контрола срещу младежите на „Лудогорец“ в Разград.