Две приятелки купили скъп мобилен апарат с чужда дебитна карта и го заложили, но сега отиват на съд.
На 13 май миналата година Джорджа М. и Анелия Ф. отишли на гости в техен познат. Докато пиели кафе, двете поискали да си хапнат сладкиши, но гостоприемният мъж нямал вкъщи и дал дебитната си карта с дребна сума на Анелия, за да отиде до близкия магазин и да купи. Жената платила сладките с картата, но преди да я върне, записала номера й на едно листче и го прибрала. 
Малко по-късно Анелия разбрала, че по банковата сметка на мъжа е постъпила пенсията му и казала на Джорджа, че е преписала номера на дебитната карта. Двете подли приятелки решили да го използват, за да си купят нещо от интернет, и още същия ден поръчали мобилен телефон „Lenovo A6010“ за 220 лева. За плащането му Анелия въвела номера на чуждата дебитна карта и след няколко дни телефонът бил доставен. Съучастничките обаче преценили, че е по-добре да го заложат в оказион, а получените пари да разделят.
След няколко дни наивната им до глупост кражба излязла наяве и те са предадени на прокуратурата. Вчера обвинението внесе обвинителния акт в съда, предстои насрочване на делото.