Млад мъж се сдоби с условна присъда, след като стрелял с газов пистолет във въздуха, за да уплаши играещи баскетбол деца. 
Случаят е от 1 септември миналата година. Изнервен от постоянното тупкане на топка под баскетболния кош на детската площадка до бл.“Пушкин“ на ул.“Борисова“, В.Х. хвърлил от терасата си стъклен буркан, за да разгони децата. Те обаче разчистили стъклата и продължили да играят. Тогава кибритлията отново излязъл на балкона и  стрелял два пъти във въздуха с газов сигнален пистолет. Изстрелите стреснали не само децата, но и родителите им в околните блокове и на място е извикан екип от Първо РПУ.
Униформените направили акт на мъжа, отнели му пистолета и го пратили на съд. В.Х. сключил споразумение с прокуратурата за шест месеца затвор с три години изпитателен срок, което Районният съд одобри на свое заседание в петък. Пистолетът е конфискуван в полза на държавата. 
Проблемите с баскетболната игра на децата започнаха, след като преди години на площадката беше монтиран кош, казаха за „Утро“ живеещи в бл.“Пушкин“, в чиито апартаменти най-силно отекват дрибълът с топка и виковете при вкаран кош. И това се случва най-вече в почивните дни, когато хората си почиват. По този повод председателят на домсъвета в 15-етажния блок помоли колегите си в другите три блока наоколо да направят събрания и да приемат предложението му за демонтиране на коша. Хората обаче отказаха, защото за предпочитане е децата да играят баскетбол, а не да пушат саски с марихуана по пейките или да посягат към още по-силни наркотици.