Щангистът на ТСК „Русе“ Стилян Гроздев бе избран за Спортист на месеца в традиционната журналистическа анкета на Пресклуб „България“. Европейският вицешампион в категория до 62 килограма получи 14 гласа, с 10 повече от гимнастичката Катрин Тасева и далеч повече от представителите на другите спортове. Това е първо подобно отличие за талантливия възпитаник на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. 
Стилян получи статуетка и ваучер за уикенд за двама в Пампорово. Той бе придружен от своя баща, който от години живее и работи в Германия. Тежкоатлетът има четирима братя. Всичките са спортисти.
„Благодаря за признанието. Това отличие, особено в конкуренцията на други силни спортисти, значи много за мен. Първият ми медал при мъжете беше постигнат с много труд. Дадох всичко от себе си - в изхвърлянето вдигнах 9 кг повече от миналата година. Ето защо ми тежи, че част от коментарите за нашето представяне бяха негативни /вероятно има предвид мнение на бившия второстепенен щангист Здравко Стоичков, което подценява българските успехи на европейското в Букурещ - б.р./. До края на годината искам да спечеля още два медала на световните първенства при младежите и при мъжете“, каза Гроздев.
Той допълни, че ще смени категорията си, тъй като бил висок за щангист с тегло от 62 килограма. Гроздев благодари на треньорите Атанасови и на селекционера на държавния отбор Иван Иванов.