„Отидох там сам с детето с цел да ги попитам какво ще правим, защото чувам по телевизията как нямало свободни места за детски градини, училища и съвсем нормално отидох при тях. Следващия момент те ми казват, че договорът, който Комплексът ми е дал, е било техническа грешка и директно започнаха да казват нещо от рода: Ти детето оттук насетне го оставяш и си тръгваш. Впоследствие отидох и си взех детето по най-бързия начин, а те взеха да ме дърпат. Аз издърпах детето навън, отскубнах се от тях и излязох навън, след което 4-5 жени изтичаха да ме дърпат и те се сбутаха. Това го видяха таксиметровите шофьори“, разказа в „Утро“ Теодор Далакмански, който поиска да представи и своята версия за инцидента в отдел „Закрила на детето“ в понеделник, описан вчера в публикацията на вестника „Осъден за търговия с гласове нападна с юмруци социални работници“.
Далакмански беше придружаван от адвоката си Златан Златанов, според когото цялата случка била постановка, създадена от служителки в социалната служба: „Моят клиент Теодор Далакмански е попаднал в нея с цел да бъде компрометиран като родител и да му бъдат отнети окончателно родителските права върху неговия син Александър, за когото той се е борил да ги упражнява и да го гледа. Тенденциозно е отношението към Теодор Далакмански. Неговата битка със социалните продължава вече повече от година и имаме съмнения, че вероятно става дума за много голям бизнес с отнемането и даването на деца на приемни семейства. Начинът, по който е представена тази случка, цели неговото оклеветяване и злепоставяне. Няма никаква връзка това, че той е бил осъждан за купуване на гласове и прочие. Това не се отразява на неговите родителски качества. В момента социалните ще се опитат да раздухат случая, за да прикрият своите нередности, каквито предполагаме, че има, като прехвърлят проблема от болната на здравата глава“.
Истината по случая ще се установява в съда, към който една от нападнатите - началникът на отдел „Закрила на детето“ Милена Неделчева, вече се е обърнала.