С контролирани взривове във вторник ще бъдат премахнати опасните скални късове, които са надвиснали на пътя между Пиргово и помпените станции на „Напоителни системи“ и ВиК. Преди около месец движението в района беше блокирано заради стоварила се скална маса, като тогава специализирани екипи се заеха с разчистването на отломките. 
Предвидено е обрушването и раздробяването на скалните късове да започне в 12 часа, а взривните работи да продължат до 17 часа, като населението ще бъде предупредено със специални сигнали. Великотърновска фирма ще свърши работата, за която община Иваново е заделила около 15 000 лева. След това средствата ще бъдат поискани от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. 
Свлечените земни маси в проблемния участък се активизираха в средата на март вследствие на обилното снеготопене, а районът беше обезопасен. Областният управител Галин Григоров веднага свика междуведомствена комисия от експерти, която извърши проверка на място. Ситуацията се следи постоянно, тъй като има опасност от образуване на нови свлачища в съседните участъци.