Световният бийтбокс шампион Skiller и виртуозите на балканската музика пристигат за експлозивен концерт на русенска сцена на 27 ноември в зала „Филхармония“.
Балканска музика, смесена с тежък дъб, индийски ритми, фюжън, джаз и племенна музика - това ще поднесат на русенската публика музикантите. Формацията Balkan Khans е създадена през 2009 г. и включва виртуозния цигулар Венци Такев, мултиинструменталиста Николай Иванов и автентичния гайдар и майстор на тъпана Кольо Иванов. Името на групата е многозначително - в Ориента и Индия „ханове“ наричат майсторите на музиката, а у нас думата е популярна с персийското си значение на странноприемница - място за срещи на пътешественици. А тримата виртуози наистина събират и показват традициите в различни култури, като в русенския концерт към тях се присъединява и вече известният в града Skiller.
Концертът в Русе ще започне в 20 ч, билети с цени 8 и 10 лева, за ученици 6 лева, вече се продават на касата на Операта и в Yo-ticket /ул. „19 Февруари“ 2/  или онлайн на www.yoticket.net.