Старши треньорът на националните отбори по вдигане на тежести Иван Иванов реагира остро срещу телевизионни коментари на бившия състезател Здравко Стоичков. Според селекционера Стоичков умишлено омаловажава успехите на националите.
България спечели на европейското първенство в Букурещ два сребърни и един бронзов медал. Една от вицетитлите бе завоювана от щангиста на ТСК „Русе“ Стилиян Гроздев. 
„Вероятно заради личностни и неосъществени амбиции въпросната персона /Стоичков/ продължава от години да сипе хули върху ръководството на националните отбори и управата на федерацията. Стоичков се опитва да омаловажава труда на нашите състезатели чрез откровени неистини, неточни сравнения, обяснения за липса на конкуренция и отпратки към 80-те години на миналия век“, казва Иванов пред сайта на федерацията. 
И продължава: „Ако Стоичков си бе направил труда да прегледа резултатите от европейското през миналата година, щеше да види, че двубоят на Стилиян Гроздев е с 3 килограма повече от този на тогавашния шампион, че Даниела Пандова има с килограм повече от бронзовата медалистка през 2017 година, а Георги Шиков щеше да бъде сред медалистите и миналата година, когато според Стоичков конкуренцията била много по-силна“. 
Иванов коментира още какво било през миналия век с тогавашните успехи на щангистите ни. 
„На най-успешното за родните щанги световно първенство през 1986 година в София България спечели 7 златни и 2 сребърни медала, като единствено въпросният Стоичков остана четвърти. Не е коректно той да манипулира хората само защото не харесва този или онзи“, коментира още селекционерът.