Волейболистите на „Дунав“ влязоха триумфално в Суперлигата. Има един човек с особена заслуга за този успех и това е старши треньорът Петър Шопов. Без да говори много, той свърши своята работа. След последния мач с „Дея Спорт“ „Утро“ разговаря с наставника.

- Г-н Шопов, честито! Какъв е вашият коментар за случилото се от първия мач до края на първенството?
- Благодаря! Мисля, че „Дунав“ и „Дея Спорт“ бяха с класа над всички останали отбори. Затова накрая се оформи логичен и интригуващ финален плейоф. Изпълнихме поставената задача и това е най-важното. 
- На кои състезатели бихте дали най-висока оценка?
- Коце Стойков - няма какво да го коментираме - защото той е доказана класа. Хубаво се представиха Ангел Павлов, центърът Милен Минчев, Цанко Цанков направи накрая феноменални два мача. Всички имат принос. Общо взето, разчитах на хора, които са в най-добра форма. 
- Какво е положението с вашия договор?
- Той изтече.
- И сега накъде?
- Тази седмица ще имаме разговори с ръководството на клуба. Тогава ще уточняваме евентуален бъдещ договор.
- Имате ли планове какво трябва да се върши, ако продължите работата си в „Дунав“?
- Разбира се. Стратегията е начертана. Според бюджета, който ще ни бъде отпуснат, ще набележим хора за селекция. С някои попълнения ще можем да изградим боеспособен и добър отбор за изискванията на Суперлигата. 
- Сега се задава огромна пауза. Как ще поддържате формата на играчите?
- Така е. Заради световното първенство, което ще приключи към 15-20 септември, първенството в Суперлигата ще стартира може би чак в началото на октомври. С волейболистите, които имат действащи договори, ще работим и през лятото.
- Желаем ви успех!
- Благодаря!