Средно 275 коли с по-висока от позволената скорост  заснима дневно камерата на бензиностанция „Лукойл“ на бул.“България“ от началото на годината. Устройството е поставено на 5 декември и въпреки лошите метеорологични условия, е успяло да засече в нарушение 32 962 автомобила в двете посоки по булеварда. Това съобщи вчера началникът на сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР гл.инспектор Михаил Манов.
Във връзка със засиления трафик по Великденските празници от днес до 9 април по пътищата в региона ще има масирано полицейско присъствие. В акцията се включват четири патрулки, оборудвани със стационарни камери. Те ще бдят предимно в участъците с концентрация на катастрофи, по паркинги, мотели и заведения. Униформените ще следят за висока скорост, пияни, дрогирани и неправоспособни шофьори, поставяне на обезопасителни колани, наличие на застраховка „Гражданска отговорност“. Особено внимание ще се обърне на третокласните пътища и районите около питейни заведения и дискотеки извън града. За улеснение на прибиращите се на 9 април шофьори тировете ще бъдат спрени от 14 до 20 часа.
За първото тримесечие на тази година са установени 8375 нарушения, за които са съставени 2351 акта, близо 5000 глоби по фиш, издадени са и 3543 електронни фиша, посочи шефът на КАТ. Регистрирани са 238 катастрофи, 53 от които тежки с 59 пострадали и 4 убити на пътя за Бяла. За сравнение за същия период на 2017 година нарушенията със 131 повече с повече пострадали и също 4 жертви, отново на пътя Русе-Бяла.
През почивните дни днес през Дунав мост се очаква в страната да влязат около 30 000 автомобила от Румъния, които на 9 април отново ще минат през съоръжението на връщане, каза зам.директорът на Гранична полиция Николай Неделчев.
Това допълнително ще натовари трафика.
В нощта преди Великден се очакват джебчийските кражби от хората по храмовете затова призовавам към повече бдителност, посочи началникът на Криминална полиция гл.инспектор Николай Кожухаров. Той препоръча на хората, които ще отсъстват от домовете си по празниците, да не оставят вкъщи ценности и големи суми, които биха могли да станат лесна плячка за крадците.
Пожарникарите са проверили всичките 56 храма в региона и са открили 14 нарушения, които след направените препоръки са отстранени, обясни началникът на пожарогасителна и спасителна дейност към пожарната гл.инспектор Веселин Марков.