Старши треньорът на „Етър“ Красимир Балъков заяви след загубата от „Септември“ 0:1, че проблемът на неговия тим бил липсата на една победа. И тази победа щяла да бъде спечелена в двубоя срещу „Дунав“ на 9 април. Така играчите му щели да се отпуснат и да покажат, че наистина били в много добра форма. 
„Ще играем мач за мач. Очаквам късметът да ни покрие най-накрая и да вземем трите точки. Имаме достатъчно време до понеделник, за да излезем срещу „Дунав“ спокойно и без напрежение“, каза Балъков пред камерите на „Диема“.
Въпреки загубата той неочаквано и щедро изсипа хуп хвалебствия за своя отбор. 
„Загубихме, но продължаваме напред. „Етър“ играе убедителен, хубав и организиран футбол. Навремето с  Елбер и Бобич /негови съотборници в „Щутгарт“/ сме се борили първо за оставане за Бундеслигата, а после за място в Шампионска лига. Ще направим всичко възможно, за да запазим елитния си статут. Ако трябва, ще отидем и на един, и на втори бараж. Аз не се съмнявам, че ще се справим, защото виждам какъв отбор имаме“, заяви бодро Бала, чиято треньорска кариера дотук е почти пълен провал.