Уличен в брутален грабеж 29-годишен русенец се размина с присъдата вчера, тъй като адвокатът му отишъл в командировка в чужбина.
На 21 май 2016 година призори Д.П. спечелил джакпота от 500 лева в игрална зала на ул.“Константин Иречек“ и двамата му познати Георги и Владислав, които също залагали в казиното, веднага му поискали пари назаем. Късметлията отказал, след което получил заплахи, а когато около 4 часа тръгнал да се прибира у дома си, видял, че Георги и Владислав тръгват след него. Младежът побегнал към ул.“Борисова“, но единият от преследвачите го спънал и той паднал на тротоара, при което си счупил два предни зъба. Нападатели грабнали чантичката и избягали, но за зла участ в нея имало само вещи и документи. Джакпотът и взетата същия ден заплата - общо 1270 лева, били в джоба на дънките на Д.П.
След подаден сигнал още същия ден униформени от Първо РПУ арестуваха Георги И., но приятелят му Владислав Г. успя да избяга и до ден днешен е в неизвестност, макар че е обявен за общодържавно издирване.
В момента Георги е на свобода под парична гаранция, а на делото вчера трябваше да бъде разпитан само един свидетел, да има адвокатски пледоарии и присъда. На процеса обаче въобще не беше даден ход и той бе отложен за средата на май.