Съмнения за незаконно използване на СРС-та срещу подсъдимите по рекетьорската афера „Щастливото бебе“ беляза поредното заседание по делото. Според защитниците на част от шестимата обвиняеми съществуват съмнения, че бившият министър Цветан Цветанов е издал разрешение за подслушване по нерегламентиран начин. Затова адвокатите на подсъдимите са на мнение, че СРС-тата най-вероятно не са законни и не могат да са доказателства по делото. Основните им доводи се крепят на това, че ексминистър Цветанов е бил в командировка или в отпуска в момента, когато разрешенията са подписани от заместниците му. Срок за неговото завръщане на работа обаче не бил посочен, затова защитата смята, че пълномощните на неговите колеги може да не са важали. Кога точно бившият вътрешен министър се е върнал на работа и законосъобразни ли са разрешителните за подслушване, тепърва ще стане ясно.
Вчера отново никой от подсъдимите не пожела да даде обяснения. Съдът обаче прочете показанията на бившия служител на община Варна Ивайло Костов, дадени по време на следствието. От тях се чуха предимно цитати на членове и алинеи в стил адвокатска пледоария и твърдения, че делото не се води законосъобразно и трябва да се прекрати и тръгне наново във Варна.
Пред съда своите показания даде един от свидетелите на обиска на апартамента на бившия общинар.
Обявената за национално издирване Карина Кръстева отново не бе открита и не дойде да отговори на въпросите на съда. Нейното търсене ще продължи до 12 март, за когато бе насрочено поредното съдебно заседание.
През март 2013 година прокуратурата повдигна обвинения в рекет и изнудване на екстрасенса от Варна Божидар Караджов, служителя на община Варна Ивайло Костов, двамата студенти Илиян Богданов и шуменеца Георги Нейчев, бизнесмена от Русе Камен Георгиев и приятелката му Десислава Иванова. Тяхна мишена е бил собственикът на веригата магазини „Щастливото бебе“ Петър Петров, от когото мними прокурори са искали първо 200 000 лева, а след това още 60 000 евро, за да го отърват от тежки престъпления и комисията „Кушлев“.