Ходене до денонощния квартален магазин в малките часове на нощта на 1 ноември 2018 година станал повод Бисер Миланов, известен с прякора си Петното, да се озове във вихъра на скандал, след който отново попадна в полезрението на разследващите и се сдоби с поредно обвинение и искане за постоянен арест. 
Твърди се, че към 3 часа той се разминал с трима младежи, които си говорели пред магазина, но според него го гледали лошо и закачали момичето, в чиято компания бил. Затова не се замислил и им потърсил сметка, а те му отвърнали, че „каквото става, го пишело по вестниците“. Раздразнен от думите им, Миланов им обяснил, че „цялото правителство се съобразява с него“, вероятно защото като защитник на кабинета „Орешарски“ беше канен в Министерския съвет, и заради своеволното си поведение заслужават отмъщение. Затова отишъл до дома си, взел домашния си питбул и след като се върнал при компанията, го насъскал срещу тях. Кучето скочило към младежите, като захапало единия по слабините, а другите успели да се скрият. Впоследствие двама от неприятелите му от Цар Калоян отнесли закани за убийство и юмруци. Версията на 51-годишния Миланов обаче е съвсем различна и той отрича да има каквато и да е вина, а твърди, че е натопен, тъй като е неудобен. 
Впрочем докато обвинение и защита успяха да изложат вижданията си, мина доста време. Причината - 10 пъти осъжданият Миланов бе докаран до съдебна зала, виещ от болка заради дисковата херния, от която страда и заради която допреди часове е бил настанен за лечение в болница. Невъзможността му да си намери място и силното му желание на момента да бъде прегледан и да му се окаже помощ, тъй като е непосилно участието му в заседание в такова състояние, стана повод делото да бъде отложено за два часа. След медицински преглед и поставена инжекция, той бе доведен във видимо по-добро състояние, а синът му и група младежи чакаха да проследят развоя на казуса. Тогава обаче пожела лично да се запознае с доказателствата и материалите по делото, подразнен, че адвокатът му отсъства и има назначен непознат служебен защитник, което наложи допълнителна отсрочка на заседанието.
Стартът на мярката отново не бе по същество, тъй като Миланов настоя прокурорът по делото да си направи отвод, тъй като според него е предубеден и още като следовател през 2003 година станал повод за влизането му в затвора за 3 години и половина без основание. Това, по думите на задържания, разбило семейството и живота му и сега се цели той отново да бъде „смачкан“. Исканията за отвод и прекратяване на делото обаче бяха отхвърлени.
Прокурорът посочи, че от май 2018 година Миланов е на свобода, след като бил предсрочно условно освободен от затвора 1 година и 1 месец по-рано. За престъпленията, в които е обвинен, може да получи наказание между 1 и 6 години лишаване от свобода. Последната му изтърпяна присъда от 10 месеца е от юни 2017 година отново за побой.
„Обвиненията са за случай отпреди 14 месеца, през които, ако е искал, Миланов е можел да се укрие или извърши друго престъпление, но не го е направил. Напротив - доброволно се е явявал в полицията, щом е викан, а свидетелка по делото е казала, че след излизането си от затвора е станал много кротък“, посочи служебният му адвокат и поиска той да бъде пуснат под подписка. Отделно един от сочените за пострадали бил 2 пъти осъждан и било съвсем възможно той да е предизвикал Миланов.
Самият рецидивист бе изключително пространен и обстоятелствен в личната си защита, за което съдът му предостави пълна свобода. По време на пледоарията си той изтъкна притискането и манипулирането на свидетели от разследващите в негов ущърб. Обясни, че са му предписани физиотерапия, санаториум и хранителен режим, който трябва да спазва заради здравословните си проблеми, в противен случай рискувал да стигне до операция. Отделно арестът му в болницата го злепоставил пред десетките служители и пациенти. А разпитът му в болнични условия, докато изпитва убийствени болки, бил в разрез с правата на човека. Изтъкна като съмнително и обстоятелството, че се иска да бъде задържан повече от година след инцидента, а не веднага след него.
В крайна сметка състав на Районният съд прецени, че заслужава да бъде вкаран в ареста за постоянно, но мярката може да се обжалва.