Шеметен финал поставиха на „Мартенски музикални дни“ Фестивалният оркестър, виртуозът Светлин Русев и невероятните млади саксофонисти от квартет „Сигнум“. Публиката, която видимо се беше подготвила за естетски разкош и фини удоволствия, получи всичко това накуп, че и отгоре. Многоцветната палитра от философски размисли, тънки иронии, епикурейски наслади и светла тъга в Серенадата на Бърнстейн по творбата „Пир“ на мъдреца Платон, провокира сетивата с майсторското навлизане в нюансите - и от солиста Светлин Русев, и от Фестивалния оркестър под диригентството на Емил Табаков. 
 Премиерното изпълнение на творбата на Филип Глас с участието на саксофонния квартет „Сигнум“ беше второто изкушение, което накара публиката дълго да аплодира Блаж Кемперле, Ерик Нестлер, Алан Лужар и Гуерино Белароса. Те не се дърпаха много и отвърнаха с два биса, които буквално наелектризираха залата. Някъде във въздуха витаеше впечатлението, че ако не предстоеше антракт и втора част на концерта, двамата словенци Блаж и Алан, германецът Ерик и италианецът Гуерино можеха да продължат с бисовете поне до полунощ. 
Затова пък се оказа, че тримата са част от състава на Фестивалния оркестър в изпълнението на Симфоничната картина „Порги и Бес“ на Гершуин във втората част, а Блаж Кемперле изсвири солото в третата част. След последния акорд публиката отново отказа да пусне музикантите да си тръгнат, но след откъс от „Порги и Бес“ маестро Табаков приложи своята тактика - грабна под ръка концертмайстора на Фестивалния оркестър Яна Дуканова и поведе всички към кулисите.