Жителите на Елисейна наблюдават светещ обект на небосклона и според думите им, това е НЛО . Първи за необичайното явление алармирал 64-годишният пенсионер Любен Кунчев, пише konkurent.bg.
Той по професия е електротехник и е работил в авиацията. „Аз не съм шарлатанин, а сериозен човек, който има представа от летящи обекти“, обясни той. Според думите в началото на декември м.г. в небето над Елисейна се е появил светещ обект.

„Приличаше на звезда, но беше различно. Наблюдавано е в Перник и Мездра. Светеше отвътре“, допълни Любен Кунчев. Той твърди, че светещият обект се появява всяка вечер по залез. Ставал видим към 17.45 часа и изчезвал час по-късно – в 18.45 часа.

„Стоеше на точно определено място на хоризонта на около 20 градуса между два баира“, обясни пенсионерът. Той наблюдавал светещия обект заедно със свои съселяни. Подали сигнал на спешния телефон 112, откъдето ги препратили към полицейското управление в Мездра. „Поговорихме си с полицаите и се посмяхме“, сподели Любен Кунчев. Според него, в момента е било нужно да дойдат специални части с техника за заснемане и да установят какъв е обектът.

„Искаме да знаем какво беше това и защо беше в небето над Елисейна. Виждахме го всяка вечер в продължение на 20 дена. Имаме и снимки. Наблюдавахме го и през бинокъл“, каза Кунчев. Обектът изчезнал по Коледа и оттогава не е виждан. Мъжът ни показа снимките на телефона си. Според него, не става въпрос за НЛО. „Не зная какво беше, но беше много красиво“, обясни Любен Кунчев.