Камера от последно поколение, която засича скоростта на движение на три коли едновременно, получи русенската пътна полиция. Тя е унгарско производство по американски лиценз и електронният фиш със снимката на нарушителя излизат веднага. След това той се разпечатва и се изпраща на адреса на нарушител.
Новият радар е преносим и освен със собствено захранване разполага и с възможност за зареждане от полицейските автомобили. Обхватът му е 600 метра, но по-важното е, че може да следи движението на автомобили по завои и кръстовища, където няма възможност да спре патрулка или да се монтира стационарна камера. Най-дисциплиниращата му функция обаче е, че е неуловим за масово монтираните особено в по-мощните автомобили антирадари, които позволяват на собствениците им да карат като лъвове в участъците без полиция и засичаща техника и като котенца в зони под контрол. 
Камерата се поставя на триножник, няма да се крие и ще се вижда от шофьорите при преминаване покрай нея. Фактът, че е портативна, й дава голям обхват на действие. Тя ще работи всеки ден по пътищата на областта, като приоритетно ще покрива най-натоварените и най-опасни пътни участъци, обясниха от Пътна полиция.