Силно и талантливо участие беляза 11-ия национален фолклорен конкурс за млади изпълнители „Дунавски славеи“, който се проведе в Русе. Над 700 бяха участниците в различните категории и раздели. Накрая журито обяви наградите. Гран при беше присъдена единодушно на един от емблематичните ансамбли - „Бански старчета“, който изпрати в Русе младежката си формация. 
Русенци се представиха много добре в разделите за индивидуални и колективни изпълнители на песни. Във втора възрастова група на първо място бе класиран Бранимир Каралашев от Ценово, второ място и трето заеха Неджан Мехмед и Мария Лозанова от ОбДЦКИ. В трета възрастова група трето място спечели Габриела Михайлова от русенското Училище по изкуствата. В 4-а група и трите места бяха все за възпитанички на НУИ Русе - първа е Найлян Тахирова, втора - Кристин Зарева, а трета - Мирена Симонова. 
Квинтет „Песнопойка“ от НУИ печели трето място при камерните вокални формации, а при хоровете от музикални училища второ и трето място са за народния хор и за детския народен хор на „Проф.Веселин Стоянов“.