Няма проект, който заслужава човекът, който ще бъде на паметника - около това становище се обединиха членовете на инициативния комитет за изграждането на паметник на Васил Левски, каза за „Утро“ Емил Цветков. 
Същото е мнението и на комисията по градски дизайн - не може да се отличи нито един от проектите на трите авторски колектива, на които беше даден шанс за доработка. 
Крайната дума обаче има експертното деветчленно жури с председател академик Светлин Русев. Дали ще успее да отличи един от трите проекта, или предложените идеи отново няма да отразят вижданията на комисията за значимостта, която монументът на Левски трябва да има, предстои да стане ясно. Предвалителните сигнали обаче са, че становището на журито няма да е по-различно. 
Журито ще разгледа доработените проекти на колектива на скулптора Альоша Кафеджийски и арх.Валентин Кафеджийски, колектива на скулптора доц.Пеньо Добрев и арх.Емил Попов и колектива с ръководител скулптора Георги Радулов и проектантите арх.Тончо Тончев и арх.Калоян Тончев.
Както „Утро“ писа, паметникът на Левски ще е разположен в Парка на възрожденците близо до бул. „Съединение“. За изграждането на монумента и за облагородяване на района около него са необходими 150 000 лева, които ще се събират с дарителска кампания.