Даването на разрешение за изработване на подробен устройствен план и план за регулация и застрояване за пешеходен надлез на бул.“България“, който да свърже квартала над булеварда с останалата част на града, е същинска стъпка към решаването на проблема на живеещите от двете страни на пътя. Предстои на идната сесия предложението да срещне одобрението на общинските съветници. Пешеходният надлез ще бъде построен между бензиностанциите „Лукойл“ и „Еко“. Необходимостта от подобно съоръжение е голяма, тъй като трафикът по булеварда е много натоварен и опасен, често стават катастрофи, има и смъртни случаи. С изграждането на надлеза хората от района ще могат да преминават спокойно - децата да пресичат за училище, а възрастните да ходят до гробищата и центъра. 
За проектирането на съоръжението в бюджета са заложени 10 000 лева. До това решение се стигна, след като през април миналата година живеещите в района между двете бензиностанции излязоха на протест, а след това внесоха и подписка, която беше подкрепена от близо 200 души. 
През юли в общината беше представена и информация от сектор „Пътна полиция“, която потвърждава, че посоченият от гражданите участък по бул.“България“ е най-конфликтният заради засиленото движение на пешеходци от „Чародейка“ към центъра. 
Както „Утро“ писа, за да се направи пешеходен надлез обаче, се изискват редица дейности, затова не може да се посочат конкретни срокове. След приключване на проектирането ще се премине към изчисляване на стойността на строителните дейности на съоръжението. Всички анализи трябва да бъдат представени пред Агенция „Пътна инфраструктура“ и предложението да се защити, тъй като булевардът е част от републиканската пътна мрежа. Ще се търси финансиране, като една от възможностите е да се отпусне целево държавно финансиране.