Дрогиран и неправоспособен шофьор се сблъска за пореден път с правосъдната система. И.М. вече е бил осъждан, но е реабилитиран, което му помогнало при новото изправяне пред съда, защото е смятан за човек с чисто съдебно минало. 
Вторият шанс обаче не го накарал да внимава да не прекрачи линията отново и въпреки че никога не бил завършвал шофьорски курс, той карал кола. Нещо повече - на 13 юни въртял из Русе кормилото на БМВ с две различни регистрационни табели. Това привлякло вниманието на патрулиращи полицаи, които го спрели, свалили номерата на колата и му съставили акт, последван от наказателно постановление за 300 лева глоба. 
По-малко от весец по-късно, в нощта на 10 срещу 11 юли обаче, друг патрул видял същия автомобил, спрян със светнати фарове и отворени врати, докато шофьорът сладко си спи вътре. Щом униформените го събудили от дрямката, И.М. обяснил, че е със свой приятел и са спрели да си купят закуски. След това невъзмутимо потеглил, а полицаите пуснали сирената и се наложило да го гонят около 200 метра. Започналата проверка показала, че шофиращият не само няма книжка, а е и под въздействието на наркококтейл от амфетамин и канабис. 
За това си поведение, което в много други страни щеше да го прати в затвора, И.М. получил много строго наказание, което без капчица съмнение трайно ще го превъзпита - 1 година условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и 500 лева глоба.   У