Арестуваният в центъра н Русе 34-годишен мъж от наркосредите в Русе е оставен за постоянно зад решетките и шансовете му да се върне в затвора след придстоящото ново дело срещу него изглеждат стопроцентови.
Осъжданият 11 пъти за кражби и търговия с дрога М.А. бе заловен на 3 февруари около 13.30 часа на ул.“Петко П.Петков“, докато продавал доза хероин на 33-годишна наркозависима жена. В якето му са открити пакетчета с 8.20 грама метамфетамин и 23.61 грама хероин за общо около 1000 лева. В паркираната му наблизо кола са намерени още електронна везна и 2000 лева.
М.А. е излязъл от затвора на 6 ноември м.г., след като е излежал тригодишна присъда отново за разпространение на дрога. В петък състав на Окръжния съд реши да бъде задържан с постоянна мярка в ареста.
Друг наркоразпространител с многократни срещи с правосъдието се споразумя за ефективно наказание след поредното му залавяне. Аспарух И. е задържан в дома му, превърнат в нарколаборатория, след полицейска акция на 18 юли 2019 година. В жилището са открити 1261 кг произведен амфетамин за близо 38 000 лева, както и прекирсори за произвоство на ситтетична дрога. 42-годишният мъж веднага е отведен в ареста, а след като по време на разследването се запознава със събраните срещу него безспорни доказателства, решава да направи самопризнания и да се споразумее с държавното обвинение, за да получи с 1/3 по-ниско наказание.
В крайна сметка рецидивистът получи 3.5 години в затвора в Ловеч и 10 000 лева глоба. От веме влязлата в сила присъдата е приспаднато времето от 18 юли до 19 декември 2019 година, през което е бил в ареста. След тази дата той е освободен от ареста, но е влязъл в затвора да изтърпи наложена му през това време двегодишна присъда за наркоразпространение.