„Стига мрънкане из Фейсбук! Да разчистим снега още сега!“. Това е мотото на обявената от „Нетуоркс България“ кампания, с която телекомуникационният оператор ще награди тези, които са изринали преспите от обществено пространство. Подобна инициатива доставчикът на телевизия и интернет реализира и миналата зима.
„Споделете снимки как чистите, а не се оплаквате! Включете се и спечелете награда за труда си!“, призовава „Нетуоркс“. За свършената обществено полезна работа компанията ще подари 30 Bluetooth колонки и 10 отстъпки по 10% за 2018 година на общо 40 участници, които споделят под поста за играта във Фейсбук страницата на оператора снимки как чистят населеното място, в което живеят.
Условията са почистеното от преспи да бъде обществено пространство за преминаване - улица, алея, парк, училище, вход на жилищен блок, обществен паркинг, общ тротоар (не пред търговски обект); да бъде направено единствено с цел обществен интерес; да са качени снимки преди и след почистването и да се укаже къде се намира изчистеното пространство и с кого още сте чистили, ако е имало помощници.
Кампанията ще продължи до нормализиране на обстановката в Северна и Централна България, казват от „Нетуоркс“.