Зимната обстановка в Русенско остава усложнена, като част от пътищата са непроходими, а третокласната пътна мрежа в областта продължава да е затворена за движение. Заради силния вятър пътната обстановка постоянно се променя. Няма населени места без ток и вода с изключение на Голямо Враново, където водоподаването вчера беше нарушено. Заради затворения път към Борисово и големите навявания остана в сила частичното бедствено положение в община Сливо поле. Критична е и обстановката в община Борово. 
Колони от тирове се образуваха към Дунав мост заради затворения пункт за превозни средства над 12 тона от румънска страна. Излезлите от паркингите камиони създадоха проблеми по булевардите в Русе, тъй като закъсваха и пречеха на почистването. А почистването на улици и тротоари продължава с цялата налична техника на снегопочистващите фирми. 
Заради влошеното време кметът Пламен Стоилов предложи с доклад до министъра на образованието петък също да е неучебен ден за всички училища на територията на общината, като се очаква заповедта на министерството да бъде издадена днес. 
Паркингът под Доходно здание продължава да е със запълнен капацитет, но свободни места има в паркинга под „Арена Русе“, които са безплатни до петък. Кметът благодари на водачите, които са се отзовали на призива на общината и са освободили улиците, за да не се пречи на снегопочистващата техника, както и на хората, които почистват пространствата пред блокове, магазини и офиси. От общината се обръщат с молба към гражданите да не хвърлят снега на пътното платно, а по възможност да го трупат в края на тротоара.