Верижна катастрофа с три коли предизвикал пиян  шофьор на пътя Русе-Бяла в района на Две могили. В неделя 10 минути преди 5 часа сутринта се получил сигнал за удар между два мерцедеса. На място униформените изяснили, че 55-годишен шофьор на микробус мерцедес е блъснат отзад от "Мерцедес 220" с 35-годишен русенец зад волана, който напуснал пътя и се килнал в канавката. Докато изчаквали полицаите, в буса се забил още един "Мерцедес 220", управляван от 60-годишен косовар. Верижният удар бил документиран, но алкохолната проба с дрегер отчела 2.28 промила в 35-годишния шофьор на русенски мерцедес.
По време на обилния снеговалеж в понеделник са станали още три пътни произшествия с пострадали. В 7.50 часа кола блъснала със страничното си огледало 13-годишно момче, който вървял по тротоара на ул."Дряновска". Детето е откарано в болницата с охлузена дясна ръка и с болки в корема и е оставено там под наблюдение. Колата обаче напуснала местопроизшествието във виелицата и в момента се издирва.
В 13.25 часа по пътя за Иваново 28-годишен шофьор на "Воксхол Вектра" навлязъл насрещното движение и се ударил в поднесло рено. От удара трима човека от френската кола са откарани в болницата със счупен таз, фрактура на прешлен и контузия на тазобедрена става. Три часа по-късно по пътя от Иваново към главния път за Бяла станала още една верижна катастрофа. 23-годишен шофьор на микробус ускорил скоростта и блъснал спрял на платното сеат, който пък се ударил в нисан пред него. В мелето пътничка от сеата получила натъртване в шията. Тя била откарана в болницата с автомобил на пожарната, но отказала лечение и е освободена.